Fine Dining Week w Łodzi wystartował. Na czym polega? Które restauracje biorą udział? [ZDJĘCIA]

Festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week powraca do Łodzi pod hasłem #NowaGościnność. Potrwa od 5 do 31 lipca. Które restauracje biorą w nim udział?

Fine Dining Week w Łodzi
Fine Dining Week w Łodzi
6 zdjęć
Fine Dining Week w Łodzi
Fine Dining Week w Łodzi
Fine Dining Week w Łodzi
Fine Dining Week w Łodzi
Fine Dining Week w Łodzi
ZOBACZ
ZDJĘCIA (6)

Ta edycja festiwalu to opowieść o nowoczesnej gościnności, która obok dań i kunsztu szefa kuchni determinuje całe doświadczenie kulinarne. Cechuje się profesjonalną i przyjacielską obsługą oraz zwracaniem szczególnej uwagi na karmienie nie tylko brzucha, ale i wzroku.

W ramach wydarzenia będzie można odwiedzić restauracje premium oraz te młode, które aspirują do tego miana. Swoje popisowe dania w Łodzi i okolicach przygotują: Ukryte Rzeki, Farma Bii, Ryby & Owce, Piwnica Łódzka, SoTe czy pop-up Przystanek Czekaj.

Hitem tej edycji będzie kolacja w lesie, przygotowana przez szefa Bartosza Brogowskiego w okolicach Uniejowa. Odbędzie się ona na łonie natury, w lesie, gdzie dla gości zostanie przygotowane pięciodaniowe menu. Cały proces będzie można podglądać w plenerowej kuchni.

Na czym to polega?

Na gości czekają doświadczenia restauracyjne, dostępne w festiwalowych zestawach: trzy dania + amuse-bouche + koktajl za 99 zł, pięć dań + amuse-bouche + koktajl za 179 zł oraz większe, rozbudowane menu w cenie powyżej 199 zł. Podczas rezerwacji na stronie: restaurantclub.pl należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta jest przewidziana na 120 minut.

ZOBACZ TAKŻE