Projekt Soul of Taste Dobków zakłada rozwinięcie bazy noclegowej poprzez postawienie dwóch domków letniskowych oraz utworzenia miejsca przeznaczonego dla kampera. Cel ten zostanie zrealizowany poprzez szereg działań obejmujących: zakup, dostawę i montaż domków rekreacyjnych: wydzielenie terenu i przygotowanie infrastruktury dostępowej, w tym instalację dwóch bram wjazdowych, uzbrojenie terenu w podstawowe media, czyli prąd, wodę i kanalizację. Dodatkowo, w celu zwiększenia atrakcyjności oferty, planowane jest stworzenie infrastruktury rekreacyjnej dla gości. W jej skład wejdzie - budowa basenu, montaż balii z hydromasażem oraz sauna. Na szczególną uwagę zasługuje także projekt Hotelu Mazowieckiego w Łodzi przy ul. Pułku Strzelców Kaniowskich 53/57.
- Zarząd planuje m.in. rozszerzenie działalności poprzez wdrożenie do oferty znacznie ulepszonych, innowacyjnych, zielonych i zrównoważonych usług hotelowych z elementami cyfryzacji (np. cyfrowy kiosk recepcyjny), zmniejszenie zużycia energii (zastosowanie nowoczesnej regulacji światła, temperatury i ogrzewania w obiekcie). Doposażenie sali konferencyjnej (zakup zestawów do wideokonferencji), przeszkolenie personelu także w zakresie prawnych aspektów polityki antydyskryminacyjnej – mówi Marcin Bor, prezes zarządu Hotelu Mazowiecki
Hotel Mazowiecki to też część historii naszego miasta. Powstał w 1973 roku jako zaplecze dla łódzkich włókniarek zakładów „Polmerino”, a jego budowa była oczkiem w głowie notabli wojewódzkiego Komitetu PZPR. Jednak jako jeden z nowocześniejszych obiektów hotelowych w ówczesnym czasie szybko stał się popularny wśród łódzkich filmowców, również dzięki lokalizacji, sąsiadując z Wytwórnią Filmów Fabularnych. Hotel jest często i ciepło wspominany przez osobowości polskiego kina, takie jak Jerzy Stuhr, Bożena Dykiel, Bogusław Linda, jako „mekka” kina moralnego niepokoju, którego rozkwit przypadał na lata 70 i 80 XX wieku.