Jadalne rośliny ozdobne. Odkryj nowe smaki na warsztatach w Ogrodzie Botanicznym w Łodzi

Czy kwiaty można jeść? Oczywiście, że tak! A już wkrótce będzie okazja przekonać się o tym na własne oczy (i kubki smakowe!) podczas wyjątkowych warsztatów ogrodniczych „Jadalne rośliny ozdobne”, organizowanych w ramach Akademii Różnorodności Ogrodu Botanicznego w Łodzi.

Łódź. Jadalne rośliny ozdobne. Odkryj nowe smaki na warsztatach w Ogrodzie Botanicznym w Łodzi
Jadalne rośliny ozdobne. Odkryj nowe smaki na warsztatach w Ogrodzie Botanicznym w Łodzi

Rośliny w naszych ogrodach i na balkonach potrafią być nie tylko piękne, ale też... pyszne! Podczas warsztatów będzie można:

  • dowiedzieć się, które ozdobne kwiaty są jadalne,
  • poznać ich wyjątkowe smaki i zapachy,
  • nauczyć się przygotowywać z nich napary, syropy, napoje czy nawet placki,
  • stworzyć własną aromatyczną mieszankę Potpourri – pachnącą pamiątkę z warsztatów!

Warsztaty odbędą się 8 lipca (wtorek) o godz. 11:30 oraz 10 lipca (czwartek) o godz. 17:00. Zbiórka uczestników przy kasie Ogrodu Botanicznego w Łodzi od strony ul. Retkińskiej 41. Udział możliwy po zgłoszeniu chęci uczestnictwa i zakupie biletu w cenie 25 zł/osoba.

Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto się pospieszyć – zapisy prowadzone są telefonicznie pod numerem 42 628 72 34 (w dni robocze, w godz. 7:30–14:30).

 

ZOBACZ TAKŻE