Jesienny Comfort Food w Manufakturze. W menu dynie, grzyby i korzenne przyprawy

Kluseczki, kremowe sosy, aksamitne zupy, aromatyczne przyprawy i rozgrzewające napoje – takie jesienne pyszności znajdziemy na festiwalu Jesienny Comfort Food w Manufakturze. Tylko do niedzieli, 19 października.

Łódź. Jesienny Comfort Food w Manufakturze
Jesienny Comfort Food w Manufakturze. W menu dynie, grzyby i korzenne przyprawy
4 zdjęcia
Łódź. Jesienny Comfort Food w Manufakturze
Łódź. Jesienny Comfort Food w Manufakturze
Łódź. Jesienny Comfort Food w Manufakturze
ZOBACZ
ZDJĘCIA (4)

Restauracje Manufaktury na festiwal przygotowały dania główne i napoje. Można zamówić je osobno lub w zestawie w obniżonej cenie. W menu królują dynie, grzyby, śliwki i korzenne przyprawy. 

Ale pyszności…

Restauracja Al Dente proponuje poliki wołowe duszone w czerwonym winie, puree z pieczonych ziemniaków w soli i dyni piżmowej, dziki brokuł oraz glazurowane podgrzybki. Natomiast Bawełna serwuje gnocchi ziemniaczane z sosem na bazie boczniaków z czosnkiem, białym winem i pastą truflową, parmigiano reggiano i pecorino. Lista restauracji jest jednak dłuższa: Galicja, Kaukaz, Kimsu, La Vende, Manuarte, Rebernia, Sea Food, Szpulka, The Mexican, U Kalmana i Zielona. 

ZOBACZ TAKŻE