Jak pisze właścicielka Karolina Cieślakowska, Łódzka Bagieta to spełnienie jej marzeń.
Myśl o otwarciu swojego lokalu towarzyszyła mi przez ostatnie kilka lat. Bardzo chciałam stworzyć miejsce, które będzie się kojarzyło z domem, z pasją i serduchem do tego, co robię. Moje marzenie po tylu latach w końcu udało się urzeczywistnić. Szesnastoletnie doświadczenie w pracy w gastronomii przełożyło się na to, co robię dziś – pisze na stronie Łódzkiej Bagiety właścicielka.
Co tam serwuje?
Domowej roboty zapiekanki, do których bułki wypieka zaprzyjaźniona piekarnia, a większość dodatków (warzywa, mięso, sosy) właścicielka przygotowuje sama. W menu królują klasyczne smaki (m.in. margaritka i ośla łąka), ale nie brakuje też autorskich pomysłów jak zapiekanka z kurczakiem i sosem mango czy o smaku łódzkiej zalewajki.
Wpadnij na urodziny
W sobotę, 10 maja, Łódzka Bagieta świętuje swoje pierwsze urodziny. Wpadnij i zobacz, co na tę specjalną okazję przygotowała właścicielka.