W wydarzeniu weźmie udział 15 polskich wystawców, m.in. z województw małopolskiego, dolnośląskiego, mazowieckiego, lubuskiego i zachodniopomorskiego oraz aż pięć gospodarstw z łódzkiego. Każde stoisko zaprezentuje pięć lub sześć swoich produktów, a wśród nich znajdą się wina musujące, białe, czerwone, różowe, wytrawne, słodkie, biodynamiczne, a także cydry i miody pitne.
Nie tylko trunki...
Nie zabraknie dobrego jedzenia. Na festiwalu pojawią się gospodarze z własnoręcznie wyrabianymi serami (kozimi i krowimi), pieczywem czy oliwami. Przy ul. Proletariackiej 21/23 zaparkują food trucki z pizzą i burgerami. Podczas wydarzenia dostępna będzie też oferta dla kawoszy oraz fanów i fanek mody lub nowoczesnych aut, a także salon spa.
Zasady są proste
Wejściówka na festiwal kosztuje 50 zł za osobę i zawiera kieliszek festiwalowy (opłata bezzwrotna) oraz trzy żetony o wartości 5 zł każdy. Wejście na teren festiwalu bez pakietu degustacyjnego to koszt 10 zł od osoby. Wystawcy winni będą oferować swoje produkty w cenach 5, 10 i 15 zł za pojemności 50 ml i 100 ml. Wszystkie przekąski i potrawy będą płatne u wystawców.
Możliwe jest wcześniejsze opłacenie uczestnictwa na podstawie rachunku rezerwacyjnego, co zapewni sprawniejsze wejście na festiwal – zadeklarowani goście wejdą na teren poza kolejką. Start imprezy jest zaplanowany na godz. 14:00, a jej koniec na godz. 22:00.