Pierogi? Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, ale w zależności od kraju są one przygotowywane nieco inaczej. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone czy pieczone - każde z nich znajdą swoich amatorów.
Czego się spodziewać? Pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Na pewno będzie w czym wybierać!
W trakcie dwudniowego festiwalu łodzianie będą mogli spróbować wszystkich pierogów świata w jednym miejscu. Gdzie dokładnie? W Odlewni w podwórku Piotrkowskiej 217. To tutaj każdy smakosz znajdzie coś dla siebie.
Impreza potrwa w sobotę w godz. 12:00-20:00 oraz niedzielę w godz. 12:00-18:00. Wstęp wolny.