Przeczytaj nasz artykuł, a dowiesz się:
- jak wybrać zamrażarkę skrzyniową do lokalu gastronomicznego,
- jakie rodzaje zamrażarek skrzyniowych znajdziemy na rynku.
Zamrażarki skrzyniowe różnego typu możemy spotkać zarówno w sklepach spożywczych, dużych supermarketach, restauracjach, barach czy hotelach. Pozwalają one na długotrwałe przechowywanie produktów żywnościowych – zarówno produktów do przygotowywania żywności, gotowych dań, jak i półproduktów gastronomicznych. Dzięki temu każdy typ lokalu gastronomicznego czy sklepu spożywczego może działać w jak najbardziej ekonomiczny sposób i sprzedawać swoje produkty świeże i gotowe do spożycia.
Zamrażarki skrzyniowe – najważniejsze informacje
Zamrażarki skrzyniowe pozwalają na przechowywanie żywności w bardzo różnych miejscach. W zależności od rozmiaru zamrażarki skrzyniowe wykorzystywane są zarówno w dużych sklepach spożywczych, jak i niewielkich sklepach z żywnością. Dodatkowo świetnie sprawdzają się w barach, restauracjach o różnej wielkości, kawiarniach czy lodziarniach. Nowoczesne wykonanie wielu sprzętów AGD, takich jak zamrażarki skrzyniowe, pozwala na przechowywanie odpowiedniej ilości żywności, która jest potrzebna w danym lokalu gastronomicznym. Zamrażarki skrzyniowe mogą zamrażać produkty od minus 18 do nawet minus 26°C. Dzięki nowoczesnemu elektronicznemu wyświetlaczowi z łatwością można ustawić odpowiednią temperaturę. Ponadto dzięki obudowie z aluminium zamrażarka skrzyniowa doskonale utrzymuje właściwe chłodzenie. Dzięki różnym gabarytom i rozmiarom zamrażarki skrzyniowe z łatwością można dostosować do potrzeb lokalu gastronomicznego czy sklepu spożywczego. Pozwala to na maksymalne wykorzystanie możliwości zamrażarki skrzyniowej w odniesieniu do indywidualnych potrzeb lokalu. Szeroki wybór zamrażarek znajdziemy w Internecie, np, na https://sklep.technica.pl/zamrazarki-skrzyniowe.
Zamrażarki skrzyniowe – rodzaje oraz rozmiary
Zamrażarki skrzyniowe możemy podzielić na zamrażarki skrzyniowe małe oraz zamrażarki skrzyniowe duże. Zamrażarki skrzyniowe małe świetnie sprawdzą się w niewielkich lokalach gastronomicznych, takich jak małe bary, małe restauracje czy kawiarnie, gdzie nie istnieje potrzeba przechowywania dużej ilości żywności. Zamrażarki skrzyniowe duże to doskonałe rozwiązanie dla sklepów spożywczych, które potrzebują eksponować dużą ilość towarów w odpowiedniej temperaturze. Zamrażarki skrzyniowe mają kilka nowoczesnych i bardzo praktycznych rozwiązań. Zamrażarki skrzyniowe na kółkach pozwalają na łatwe przemieszczenie urządzenia w odpowiednie miejsce na terenie sklepu czy lokalu gastronomicznego. Dodatkowo pokrywa zamrażarki skrzyniowej może być płaska bądź wypukła, oszklona lub nieoszklona. To rozwiązanie pozwala np. na eksponowanie towaru w sklepie – dzięki oszklonej pokrywie klienci mogą zobaczyć, co znajduje się w środku i jakie towary są do kupienia. Warto także zwrócić uwagę na energooszczędne zamrażarki skrzyniowe o pojemności 200 l bądź 300 l – to nowoczesne urządzenia pozwalające na przechowywanie zróżnicowanej ilości żywności w zależności od indywidualnych potrzeb lokalu. Z kolei nowoczesne zamrażarki skrzyniowe, dzięki technologii no frost, ułatwiają rozmrażanie produktów i półproduktów, co znacznie przyspiesza ich przygotowanie do obróbki. Dzięki bogatemu wyborowi zamrażarek skrzyniowych lokale gastronomiczne oraz sklepy sprzedające żywność mogą wybrać takie urządzenie, które najbardziej odpowiada ich potrzebom i pozwala na jak najdłuższe zachowanie świeżości sprzedawanych produktów spożywczych.