Ramen Festival 2025 w Łodzi przyciąga prawdziwych smakoszy. W tym roku jest z czego wybierać – od klasyków po szalone kompozycje. W menu m.in.:
- Wół Ramen – kremowy wywar wołowy podawany z pianką na shio tare i olejem Negi z sezonowaną wołowiną, aromatyczną pastę z leśnych grzybów, jajko marynowane, cebula piklowana, szczypior oraz sprężysty makaron z autorskiego przepisu (Kimsu Sushi & Ramen);
- Tan Tan Vegan Pizza – sos z pomidorów pelati, ser wegański, pikantne niemięso mielone, tan tan wegan mayo, pak choi, smażony makaron ramen, orzechy, sezam, szczypior (Kolektyw);
- Smash Pajtan – kremowy, drobiowy bulion, tare na bazie sosów sojowych, makaron ramen od Ato Ramen, olej szczypiorkowo-kolendrowy, jajko marynowane w BBQ, mini smash burger, krążki cebulowe, mozzarella sticks, frytki, szczypior (SmaszMi);
- Creamy Carbonara K-Ramen – gęsty kremowy bulion serowy, plaster chashu, chrupiący bekon, 1/2 jajka, crispy chilli, pomidorki koktajlowe, makaron ramen, szczypior, czarny sezam (Buldak Bunny Korean Street Food).
Za dania festiwalowe zapłacimy od 39 do 66 zł. Pełną listę restauracji biorących udział w wydarzeniu znajdziecie na jemywlodzi.pl.
