Restauracja Czerwony Słoń. Obowiązkowy punkt dla fanów kuchni tajskiej [ZDJĘCIA]

Nowa restauracja pojawiła się przy ul. Traugutta 9. W lokalu po dobrze znanej łodzianom, wegańskiej knajpie Umamitu zagościł Czerwony Słoń. Czy zostanie tam na dłużej?

Restauracja Czerwony Słoń
Restauracja Czerwony Słoń
7 zdjęć
Restauracja Czerwony Słoń
Restauracja Czerwony Słoń
Restauracja Czerwony Słoń
Restauracja Czerwony Słoń
Restauracja Czerwony Słoń
ZOBACZ
ZDJĘCIA (7)

Woonerf Traugutta znany jest mieszkańcom Śródmieścia (i nie tylko) z różnorakich restauracji i pubów. Wśród serwowanych tam dań możemy znaleźć smaki Japonii czy Argentyny. Do międzynarodowego towarzystwa dołącza również kuchnia tajska.

W menu znajdziemy sporo klasyków – smażone dania z ryżem i makaronem. Wśród kulinarnych ciekawostek znalazły się: kaczka podana na świeżo wyciśniętym soku z mandarynek z nutą kardamonu, ręcznie siekana polędwica wieprzowa z czosnkiem, chilli i tajską bazylią oraz curry mango w wersji mięsnej, z owocami morza lub tofu. 

Nie zapominajmy o przystawkach. Na rozbudzenie apetytu polecają się krewetki w panko i tempurze, warzywa w tempurze oraz pierożki z wieprzowiną. Fani tajskich zup również nie wyjdą głodni, ponieważ w karcie dań znajdą tom yum lub tom kha w wersji z kurczakiem lub krewetkami. Ceny przystawek wahają się od 16 do 33 zł, a dań głównych od 30 do 47 zł.

ZOBACZ TAKŻE