Szparagożercy mają w czym wybierać. Osiem restauracji na rynku przygotowało łącznie aż 29 propozycji. Sezonowe dania ze szparagami będą dostępne do 31 maja.
Al Dente – Pasta & Bąble Bar
We włoskiej restauracji przygotowano tagliatelle ze szparagami, prosciutto crudo, szpinakiem i mascarpone lub gnocchi z bazyliowym pesto. Jest też pizza i sałatka.
Anatewka
Szef kuchni serwuje trzy dania ze szparagami: przystawkę z łososiem, krem z prażonymi migdałami oraz stek wołowy w towarzystwie krewetek i puree pietruszkowego.
Bawełna
Kuchnia Bawełny przygotowała aż siedem dań. Zaczynając od szparagów smażonych na maśle, pizzy z kozim serem, tagliatelle z szynką parmeńską po eskalopki cielęce.
Bierhalle
W Bierhalle znajdziemy szparagi na trzy sposoby. W postaci białego kremu z chrupiącym jarmużem, z jajkiem poche oraz z sandaczem podanym z tymiankowo-czosnkowym puree.
La Vende
W La Vende możemy liczyć na sałatkę z jajkiem poche, zielone risotto oraz tagliatelle z krewetkami.
Manuarte
Kuchnia Manuarte przygotowała eleganckie danie – przegrzebek z komosą ryżową, chorizo i majonezem lubczykowym.
Sphinx
Wśród szparagowych dań znajdziemy smażonego labraksa z plackiem warzywnym, tagliatelle, stek z angusa oraz shoarmę z sosem serowym.
Zielona
Wegetariańska restauracja serwuje krem z białych warzyw, stek z kalafiora oraz wiosenną sałatkę z truskawkami.