Wśród uczestników znalazły się m.in. Restauracja Ramki, Przy Kominie, Łyk i kęs, Boho czy Spółdzielnia. Wydarzenie kulinarne odbywa się w 100% w duchu #RespectFood i zero-waste. #SzanujJedzenie. Dzięki systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie Festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności.
Jak zarezerwować stolik na Restaurant Week?
W ofercie są dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Każde menu to przystawka, danie główne i deser oraz powitalny koktajl. Ceny zaczynają się od 69 zł. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie festiwalu: festival.restaurantclub.pl/restaurantweek lub wygodnie w aplikacji app.rclb.pl.
Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.