Lista restauracji biorących udział w festiwalu jest imponująca. Wśród lokali, które przygotowały autorskie menu na to wydarzenie, znalazły się m.in.: na nowo otwarty Heksagon 2.0 (ul. Pomorska 144), elegancka restauracja Przy Kominie (Monopolis, ul. Kopcińskiego 62A) oraz premierowo w tej edycji włoska Sartoria (Fuzja, ul. Milionowa 6B).
Ciekawostką jest kolacja w lesie, w miejscowości Czekaj nieopodal Uniejowa. To złożone doświadczenie – połączenie kulinarnych uniesień i obcowania z naturą. Tematem jest „dzikość na talerzu”. Dostępne są ostatnie bilety.
Jak zarezerwować stolik na Restaurant Week?
W ofercie są dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Każde menu to przystawka, danie główne i deser oraz powitalny koktajl. Ceny zaczynają się od 69 zł.
Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie festiwalu: festival.restaurantclub.pl/restaurantweek lub wygodnie w aplikacji app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.