Restaurant Week 2024 w Łodzi. Aż 31 restauracji na 10. urodziny festiwalu!

Jesienna edycja festiwalu kulinarnego Restaurant Week jest wyjątkowa. Kulinarni smakosze mogą świętować 10. urodziny wydarzenia w aż 31 restauracjach w Łodzi i okolicach. Zarezerwuj stolik!

Restaurant Week 2024 w Łodzi. Restauracja Przy Kominie
4 zdjęcia
ZOBACZ
ZDJĘCIA (4)

Lista restauracji biorących udział w festiwalu jest imponująca. Wśród lokali, które przygotowały autorskie menu na to wydarzenie, znalazły się m.in.: na nowo otwarty Heksagon 2.0 (ul. Pomorska 144), elegancka restauracja Przy Kominie (Monopolis, ul. Kopcińskiego 62A) oraz premierowo w tej edycji włoska Sartoria (Fuzja, ul. Milionowa 6B).

Ciekawostką jest kolacja w lesie, w miejscowości Czekaj nieopodal Uniejowa. To złożone doświadczenie – połączenie kulinarnych uniesień i obcowania z naturą. Tematem jest „dzikość na talerzu”. Dostępne są ostatnie bilety.

Jak zarezerwować stolik na Restaurant Week?

W ofercie są dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Każde menu to przystawka, danie główne i deser oraz powitalny koktajl. Ceny zaczynają się od 69 zł.

Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie festiwalu: festival.restaurantclub.pl/restaurantweek lub wygodnie w aplikacji app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

ZOBACZ TAKŻE