Organizatorzy Kulinarnego Uniwersytetu Trzeciego Wieku udowadniają, że dojrzały wiek to nie powód, aby spędzać czas tylko w domu. Jednym ze sposobów na zaktywizowanie seniorów są warsztaty, na których uczestnicy mogą poszerzyć swoje umiejętności, poznać nowe techniki kulinarne oraz przepisy, którymi zaskoczą swoich najbliższych. W program zajęć wpleciono również elementy edukacji żywieniowej pod kątem utrzymania dobrego samopoczucia i stanu zdrowia.
Podczas najbliższych warsztatów uczestnicy nauczą się przygotowywać tatar z rzodkiewki, ogórka i awokado z ziołowym musem i żytnią grzanką oraz szaszłyki drobiowe z grillowanymi szparagami i sosem serowym.
Kulinarne zajęcia odbędą się we wtorek (26 kwietnia) o godz. 10:00 w studiu Book&Cook w strefie OFF Piotrkowska. Wstęp: 40 zł. Zapisy i informacje dodatkowe dostępne są pod numerem tel. +48 660 976 144.