Restauracja Sercem Lepione odbiega wystrojem od barów mlecznych, które znamy z czasów dzieciństwa. Po wejściu naszym oczom ukazuje się nowoczesne, ale przytulne wnętrze pełne zieleni i drewna. Lokal jest przestronny, więc nawet w porze obiadowej pomieści wszystkich głodomorów. Charakterystycznym elementem jest jasny neon wiszący na ścianie, przedstawiający oczywiście pierogi.
W menu sami ulubieńcy
Wszystkie dania są tworzone na miejscu ze świeżych i sezonowych składników, dlatego latem możemy liczyć na menu pełne truskawek, wiśni i jagód. Jak na Łódź przystało, nie zabrakło knedli z truskawkami podawanych z zasmażaną młodą kapustą. Oprócz wielu dań na słodko w menu znajdziemy również wytrawne pierogi, naleśniki, pielmieni, czebureki i naleśniki. Dla fanów i fanek nieco nowocześniejszych dań przygotowano np. nadzienie z shoarmy z kurczaka lub wołowiny i papryczek jalapeno.
Wśród słodkich pozycji nie mogło zabraknąć również pierogów z farszem o smaku popularnych słodyczy, czyli Raffaello. Zwolennicy klasyki znajdą jeszcze w menu pierogi z waniliowym twarożkiem.