Bar to brat restauracji Ramki znajdującej się w tej samej kamienicy. To nie przypadek, ponieważ łączą ich ci sami założyciele. Jakby tego było mało, znani są już z lokalu Ciasno jak w ulu na Księżym Młynie.
Tatar dla każdego
Tradycyjny tatar przygotowywany jest z polędwicy wołowej – tutaj w czterech opcjach: klasyczny, orientalny, włoski i łódzki (z dodatkiem wiejskiej kiełbasy). Jednak w menu znajdziemy również dwie propozycje rybne – z łososia i ze śledzia oraz dwie wegetariańskie – z pomidorów malinowych i na bazie pieczonych buraków. Bez znaczenia, czy ktoś je mięso, czy też nie, wszystkie tatary są warte spróbowania. Do nich przygotowana jest również szeroka oferta mocnych alkoholi i koktajli.
Ciekawostką są dodatki, które będą uzupełnieniem „dania głównego”, a nawet mogą stać się odrębnym kulinarnym doświadczeniem. O czym mowa? O smakowych masłach z nutą pieczonego czosnku, trufli czy wędzonego aromatu oraz solach aromatyzowanych bekonem lub grzybami. Wszystko to nie obędzie się bez pajdy domowego pieczywa.
Menu dla... psów
Restauracja jest również przyjazna zwierzakom, a obiad z pupilem nabiera tutaj nowego znaczenia. Dostępne jest danie dla psa przygotowywane przez firmę zajmującą się produkcją zdrowych przysmaków dla zwierząt.