Choć pewnie łódzcy roślinożercy byli w restauracji Zielona niejeden raz, to znów mają pretekst, a właściwie aż 14, aby ją odwiedzić.
Kolejne wegetariańskie i wegańskie opcje trafiły do oferty, która dostępna jest już od godz. 10:00 (godzina otwarcia Manufaktury). Od poniedziałku do piątku zjemy je do godz. 12:00, a w weekendy o godzinę dłużej.
Omlety, ciabatty, jajecznica (w wersji wegańskiej tofucznica), owsianka, twarożek z warzywami i jogurt z owocami (również na kokosowej bazie) to tylko kilka z nowych propozycji, których już można spróbować w Zielonej. Nie zabrakło królowej restauracyjnych śniadań, czyli szakszuki (z jajami lub tofu).
Hummusy w różnych odsłonach, buritto z wędzonym tofu lub jaglanka nie zostają w tyle i zachęcają, aby powrócić tu jeszcze raz.
Dodatkowym przyjemnym aspektem jest możliwość zjedzenia śniadania na świeżym powietrzu w ogródku na dziedzińcu Manufaktury. Jest otwarty w godzinach funkcjonowania restauracji. Ceny wahają się w granicach 19-27 zł.