wróć do artykułu
Zmieniaj zdjęcia za pomocą strzałek na klawiaturze
2 / 8

Restauracje w Łodzi na święta. Ceny bożonarodzeniowego cateringu zwalają z nóg!

Restauracje w Łodzi na święta. Sprawdziliśmy ceny ceny bożonarodzeniowego cateringu
Restauracje w Łodzi na święta. Sprawdziliśmy ceny ceny bożonarodzeniowego cateringu, fot. Envato Elements
Przygotowania do Bożego Narodzenia rozpoczęły się na dobre. Oprócz prezentów dla bliskich zaczynamy planować również, co w tym roku trafi na nasz świąteczny stół. Aby ułatwić sobie to zadanie i więcej czasu zarezerwować dla rodziny, a nie na mozolne gotowanie, warto zastanowić się nad cateringiem z restauracji w Łodzi. Jakich cen się spodziewać za pierogi, bigos, uszka czy tradycyjne ciasta? W tym roku możemy się zdziwić.

Swoje zamówienia w restauracjach w Łodzi najczęściej możemy składać do 19-21 grudnia. Za barszcz czerwony (300 ml) na domowym zakwasie z mini pasztecikiem w restauracji Fatamorgana (ul. Księży Młyn 16) zapłacimy 19 zł. Ta sama zupa, jednak bez pieczywa, w Piwnicy Łódzkiej (ul. Sienkiewicza 67) kosztuje 17 zł za 500 ml. Dla fanów wigilijnej grzybowej restauracja Powidok (pl. Wolności 8) proponuje zupę z makaronem orkiszowym w cenie 36 zł za 500 ml. W tym samym lokalu porcja barszczu czerwonego wyniesie nas 26 zł/ 500 ml.

Za pierwsze wigilijne danie sześcioosobowa rodzina zapłaci od 114 do 216 zł.


ZOBACZ TAKŻE