wróć do artykułu
3 / 8
TOP 6 nieoczywistych miejsc, w których zjesz coś wyjątkowego [PRZEWODNIK]
Zestaw Obowiązkowy (Łąkowa 11)
Można być wielbicielem mięsa i nie znać pastrami, ale być wielbicielem mięsa w Łodzi i nie znać pastrami to dla smakosza grzech ciężki. Bar w podwórku Łąkowej 11 serwuje kanapki z tym przysmakiem już od kilku lat, a wołowinę przyrządza według własnej receptury. Mięso zawdzięcza swój smak, aromat i kruchość długiemu procesowi peklowania, wędzenia oraz parowania. Skomplikowany proces obróbki wymaga dużej pracy, ale efekt doceniają goście, którzy na Łąkową ciągną nie tylko z samej Łodzi. Dodatkowym atutem miejsca jest cichy ogródek w centrum miasta i masa miejsc na bezpłatnym parkingu.
Można być wielbicielem mięsa i nie znać pastrami, ale być wielbicielem mięsa w Łodzi i nie znać pastrami to dla smakosza grzech ciężki. Bar w podwórku Łąkowej 11 serwuje kanapki z tym przysmakiem już od kilku lat, a wołowinę przyrządza według własnej receptury. Mięso zawdzięcza swój smak, aromat i kruchość długiemu procesowi peklowania, wędzenia oraz parowania. Skomplikowany proces obróbki wymaga dużej pracy, ale efekt doceniają goście, którzy na Łąkową ciągną nie tylko z samej Łodzi. Dodatkowym atutem miejsca jest cichy ogródek w centrum miasta i masa miejsc na bezpłatnym parkingu.