TOP 10 restauracji w Łodzi otwartych w 2023 roku. Wybierz swoją ulubioną [SONDA]
Menu jest inspirowane polską tradycją, ale w nowoczesnym wydaniu. Wśród przystawek wzrok przykuwają pasztet z gęsi z grzanką z chałki i wiśniami w sosie oraz bliny z kawiorem ze ślimaka, musem z wędzonego twarogu oraz pianą cynamonową. Tradycjonaliści wybierający na przystawkę zupę będą zadowoleni. Ich wybór może paść na łódzką zalewajkę na żytnim zakwasie z zapiekanym puree maślanym, polewkę z polskich raków i dorsza w śmietanie lub bulion z ogonów wołowych z kołdunami.
Wśród dań głównych na szczególną uwagę zasługują maczanka po łódzku, czyli pajda chleba z szarpaną wieprzowiną, domowym majonezem i piklami oraz comber z sarny na musie z kalafiora z prażonymi kasztanami, śliwkami w occie i zapiekanką ziemniaczaną z tymiankową śmietaną.