Ale pieczywo na Zarzewie! Piekarnia Bochen w Kredensie przyciąga domowymi wypiekami

Lista rzemieślniczych piekarni w Łodzi stale się powiększa, co daje wielu łodzianom powód do radości. Z kilku znanych od lat adresów zrobiła się już całkiem pokaźna gromadka. Mieszkańcy Zarzewia i okolic mogą wyskoczyć o poranku po świeże wypieki do nowego lokalu Bochen w Kredensie przy ul. Ozorkowskiej 2/6. Nic się nie stanie, jeśli przybiegniesz do nich w piżamie!

Piekarnie w Łodzi
Ale pieczywo na Zarzewie! Piekarnia Bochen w Kredensie przyciąga domowymi wypiekami
7 фотоs
Piekarnie w Łodzi
Piekarnie w Łodzi
Piekarnie w Łodzi
Piekarnie w Łodzi
Piekarnie w Łodzi
ДИВІТЬСЯ
ФОТО (7)

Każdy dzień rozpoczęty aromatyczną kawą i pożywnym śniadaniem musi być dobry! Realizację takiego scenariusza ułatwią łodzianom z okolic Zarzewia Agnieszka i Dominik, właściciele piekarni Bochen w Kredensie. Agnieszka, autorka bloga Bochen Chleba, dzieliła się z czytelnikami swoimi przepisami. Kilka lat temu z Elbląga przeniosła się do Łodzi. Dominik, związany z gastronomią od lat, w pandemii rozkochał się w pieczeniu chleba. Razem postanowili połączyć pasję i doświadczenie, aby otworzyć w Łodzi przytulną piekarnię.

Przyciąga wzrok

Osiedlowy blaszak przyciąga uwagę przechodniów pastelowymi, ciepłymi kolorami. Wnętrze jest przytulne, jak „u babci”, a gablota i kredens uginają się od gorących jeszcze wypieków. Do swoich wyrobów Agnieszka i Dominik używają mąki ze sprawdzonego młyna z Ciechanowca, zakwasu według własnej receptury, prawdziwego masła, soli z Kłodawy i ekologicznych jaj. Podkreślają, że procesu wypiekania nie warto przyspieszać, ponieważ każda taka próba odbiera pieczywu domowy smak.

Co na półkach?

W ofercie piekarni znajdziemy klasyczne bochny na zakwasie, chleby z ziarnami, bułki śniadaniowe, słodkie drożdżówki, bajgle i rogale, a nawet włoskie foccacie. Każdego dnia możemy liczyć na inne smaki.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ