DOKI w OFF Piotrkowska. Kontenerowa restauracja zaprasza na nowe menu [ZDJĘCIA]

Minął już rok odkąd restauracja DOKI Gastro Bar przeniosła się na drugą część strefy OFF Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140). Lokal zbudowany z morskich kontenerów, choć obecnie ukryty bardziej w głębi, trzyma poziom i zaprasza na nowości w karcie.

danie w restauracji
DOKI w OFF Piotrkowska, fot. mat. pras.
7 фотоs
danie w restauracji
danie w restauracji
danie w restauracji
danie w restauracji
danie w restauracji
ДИВІТЬСЯ
ФОТО (7)

Inspiracje do tworzonych tutaj dań pochodzą z różnych zakątków świata, ale najczęściej bazują na mięsie, rybach i owocach morza. W zależności od pory roku dobierane są dodatki. Obecnie królują weki, warzywa korzeniowe i unoszący się w powietrzu zapach dymu wędzarniczego – ekipa własnoręcznie wędzi wędliny i sery. Na przystawkę warto wybrać deskę domowych specjałów z owocowym chutney i pieczywem. Nową pozycją w karcie jest podwędzany tatar z popcornem z kaszy gryczanej i majonezem z kiszonej kapusty.

Co na danie główne?

W tej sekcji pierwsze skrzypce grają mięsa pochodzące od lokalnych dostawców. Po pierwsze steki. Na liście znajdują się: rzeźnicki z polędwicy wołowej pociętej w plastry, rib eye, new york steak, klasyczny z polędwicy wołowej i tomahawk. Wśród dodatków znajdziemy sosy, frytki, pieczone ziemniaki czy sałatę. Słyszeliśmy, że żeberka w sosie BBQ oraz burger inspirowany słynną kanapką drwala też mają już swoich miłośników.

Wpadnij na promocję w DOKACH

Od poniedziałku do piątku w DOKACH zjemy dwudaniowy lunch za 34 zł. Kupując trzy koktajle lub grzańce (od poniedziałku do czwartku), zapłacimy za dwa. 20% rabatu zgarniemy w poniedziałki na dania z rybami i owocami morza, we wtorki na steki, a w środy na burgery.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ