Festiwal Azjatycki w Łodzi. Przed nami dni pełne orientalnych smaków

Nie da się ukryć, że wiosnę czuć już w powietrzu. A to odpowiedni moment, aby zaplanować wyjścia na kulinarne festiwale, również te w plenerze. Które z nich startują jako pierwsze? Podpowiadamy!

Łódź. Festiwal Azjatycki. Przed nami dni pełne orientalnych smaków
Festiwal Azjatycki w Łodzi. Przed nami dni pełne orientalnych smaków

Na pierwszy ogień idzie Festiwal Azjatycki przy ul. Piotrkowskiej 217. To dobrze znane łodzianom wydarzenie kulinarne, które organizowane jest w hali Odlewnia. Choć większość stoisk przewidziana jest pod dachem, to strefa Piotrkowska 217 jest wprost wymarzonym miejscem, aby raczyć się pysznościami również na jej industrialnym podwórku.

Aromatyczne curry to dopiero początek!

Goście będą mieli okazję spróbować aromatycznego curry, pad thai, udonu, wielosmakowych zup pho czy ramenu, świeżych wyrobów z gruzińskich piekarni, apetycznych pierożków dim sum oraz delikatnego sushi. Po daniach głównych będą czekały desery w postaci tajskich lodów, serników w wersji azjatyckiej z dodatkami matchy czy egzotycznych owoców.

Festiwal odbędzie się 29 marca (w godz. 12:00–20:00) i potrwa do 30 marca (w godz. 12:00–18:00).

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ