To już ósma edycja festiwalu Jemy w Łodzi Food Fest. Każdego roku przyjmuje on inną formę, w tej organizatorki postawiły na pierogi świata. Festiwal rozpocznie się 13 września i potrwa do 22 września. Na spróbowanie wszystkich 32 dań macie – aż i tylko – 10 dni. Bo oprócz pysznych dań festiwal to także wydarzenia towarzyszące.
Ze wszystkich zakątków świata
W tej edycji spróbujemy pierogów m.in. z Gruzji, Ukrainy, Chin, Włoch i oczywiście z Polski. Królują w nich najróżniejsze farsze: kasza, owoce, ser, ziemniaki, aromatyczna wołowina, perliczka, kaczka, dziczyzna czy biała kiełbasa. Choć w pierogach liczy się wnętrze, to będą one przybierać też różne formy – od pięknych falbanek, przez sakiewki, uszka, po calzone. Oprócz klasyki spróbujecie wyjątkowych autorskich dodatków, m.in. białej trufli, karmelizowanej figi czy kandyzowanych igieł świerku cytrynowego.