W adaptowanym dla nowych funkcji gmachu przy al. Politechniki 1 otwiera się nowa włoska restauracja Gia Pasta Bar. To gastronomiczny koncept nowego właściciela obiektu, jakim jest Amoush Investment Group, należąca do biznesmena tureckiego pochodzenia Sabri Bekdasa.
Lokal będzie funkcjonował w pomieszczeniach po restauracji Vapiano z osobnym wejściem od strony al. Politechniki. Dzięki temu goście nie będą musieli przechodzić przez rozgardiasz trwającej w obiekcie przebudowy.
Nowa Sukcesja z włoską restauracją
– Będzie to włoska restauracja z szerokim wyborem dań, począwszy od klasycznych makaronów z oryginalnymi włoskimi składnikami, przez aromatyczne pizze, po klasyczne włoskie koktajle. Potrawy można będzie zamawiać zarówno na miejscu, jak i na wynos poprzez popularne serwisy internetowe – informuje Joanna Bekdas-Bruzda z Amoush Investment Group. – Lokal stworzyliśmy z myślą o młodych ludziach, chcąc urządzić im przyjazną przestrzeń do spotkań w kameralnym czy też szerszym gronie i wspólnego spędzania czasu.