Pizzomat należy do marki La Nostra Famiglia Pizza. Ciasto jest wyrabiane metodą neapolitańską, która charakteryzuje się miękkim środkiem z puszystymi brzegami.
Ale jak to wszystko działa?
Pizza jest wypiekana w zakładzie przy ul. Zagajnikowej na tradycyjnej, kamiennej płycie biscotto. Potem jest gwałtownie schładzana do temperatury 3°C, aby następnie odbyć swoją pierwszą podróż do automatu przy ul. Pienistej 35. W jego wnętrzu jest miejsce na 70 placków, a braki są systematycznie uzupełniane. Opcje zakupu są dwie – gorąca pizza wypieczona w automacie lub zimna pizza do samodzielnego odgrzania w domu.
Menu w automacie na Retkini
W maszynie zakupimy trzy rodzaje pizzy: margheritę za 30 zł, capricciosę za 35 zł i pepperoni za 38 zł. Po wybraniu placka cały proces podgrzewania możemy obserwować przez okienko. Po jego ukończeniu pizza wychodzi z automatu w pudełku. Płatność jest możliwa za pomocą karty.
Taki sam pizzomat działa również w Rąbieniu. Właściciele nie wykluczają wprowadzenia pizzy z innymi dodatkami, a w planach mają jeszcze 10 takich maszyn w Łodzi.