Na pierwszy ogień idzie chłodnik z awokado. Gęsty, a jednocześnie świeży i orzeźwiający. Serwowany jest z soczystą salsą melonowo-ogórkową, kozim serem, kolendrą i totoposami, czyli kruchymi chipsami z tortilli.
Wśród przystawek dobrych na upały zdecydowanie królują guacamole oraz ceviche. Pierwsza pozycja to kremowa pasta na bazie awokado z dodatkiem marynowanej cebuli i kolendry podawana z nachosami, a druga to kawałki dorsza marynowanego w soku z limonki z salsą pomidorową, czerwoną cebulą, awokado i kolendrą.
Compañeros. A na większy głód…
Na danie główne w taką pogodę polecam tacosy. Trzy kukurydziane tortille napełnione warzywami i wybranym dodatkiem – polecamy zwrócić szczególną uwagę na krewetki w cieście piwnym i wołowinę chipotle. Fani lekkich dań mogą wybrać również bowle na bazie ryżu ze smażoną fasolą, pico de gallo oraz grillowanym ananasem – w karcie jest osiem opcji do wyboru.
Dopełnieniem letniego, meksykańskiego obiadu będzie ciasto kukurydziane z lodami czekoladowymi, słonym karmelem i popcornem.