Restaurant Week w Łodzi. Rusza jesienna edycja festiwalu kulinarnego

„Food must go on” to hasło jesiennej edycji Restaurant Week. Ogólnopolski festiwal kulinarny zawitał ponownie do Łodzi – szefowie kuchni z ponad 20 restauracji przygotowali wyjątkowe trzydaniowe menu, dostępne tylko w dniach 8–26.09.

fot. Restaurant Week
Jakie menu tym razem przygotowali szefowie kuchni łódzkich restauracji?
4 фото
fot. Restaurant Week
fot. Restaurant Week
fot. Restaurant Week
ДИВІТЬСЯ
ФОТО (4)

Festiwal będzie kulinarnym świętem dla wszystkich osób, które lubią odkrywać oryginalne smaki oraz odwiedzać zarówno znane, jak i nowe restauracje. Dla uczestników przygotowano dania kuchni mięsnej, rybnej oraz jarskiej. Każdy zestaw składa się z przystawki, dania głównego i deseru w specjalnej cenie 59 zł. 

— Zapraszamy gości z całej Polski na największe wydarzenie kulinarne. Restauracje, które przetrwały dotychczasowe lockdowny, włożyły ogromny wysiłek w ponowne przyjęcie klientów. Niech skala odkrywania i wspierania restauracji będzie ponownie rekordowa — mówi Maciej Żakowski, jeden z organizatorów festiwalu.

Karmelizowany brzuch wieprzowy z maślanym purée oraz botwinką to propozycja restauracji Taki Pan Pstrąg

Wydarzenie ma zasięg ogólnopolski, dzięki czemu jego uczestnicy nie tylko wesprą restauracje w ich bieżącej działalności, ale pozwolą im również zebrać środki na wypadek kolejnego zamknięcia. To jedno z wielu działań RestaurantClub, organizatora festiwalu na rzecz ocalenia restauracji lokalnych.

Gołąbek z soczewicy na purée z kalafiora z sosem beurre blanc z restauracji Bagatela

Miejsca można już rezerwować za pośrednictwem aplikacji<link https://app.rclb.pl/> app.rclb.pl</link> oraz na stronie<link http://www.restaurantweek.pl/> www.restaurantweek.pl</link>. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ