Ogień i Sól
Do grona nowych lokali w Ogrodach Geyera dołączyła restauracja Ogień i Sól (ul. Piotrkowska 295A), w której królują steki. Polska wołowina Black Angus i Red Hereford gra tu pierwsze skrzypce. W weekendy pojawia się również japońska wołowina wagyu. Mięso grillowane jest na rozżarzonym węglu drzewnym. Sposób jego przygotowania różni się od tego w innych stekowniach. Stek jest najpierw opalany palnikiem, aby potem znaleźć się na grillu. Na talerz trafia pokrojony w paski z trzema dodatkami do wyboru – ziemniaczkami z ognia, grillowanymi warzywami i orientalnym sosem z czarnego pieprzu. Nie brakuje też przystawek i deserów, a wegetarianie również nie wyjdą stąd głodni.
Heksagon
Łodzianie, którzy pamiętają jeszcze dawną restaurację Heksagon mieszczącą się przy ul. Pomorskiej 144, przecierają oczy ze zdumienia! Lokal został otwarty na nowo (pod tym samym adresem), ale po dawnym wystroju i karcie nie ma już śladu! Wizyta tam to uczta dla podniebienia i oczu.
Wyjątkowe wnętrza, oryginalne potrawy, przyjazna obsługa oraz świetne wina – tak w paru słowach można opisać nową odsłonę restauracji Heksagon. Lokal dopiero co otworzył swoje drzwi dla gości, a już zdobył nagrodę za najlepszą atmosferę w lokalu podczas Fine Dining Week. Czy potrzeba jeszcze więcej rekomendacji? Dodamy, że to restauracja siostra Ukrytych Rzek w Ogrodach Geyera. Karta bazuje na kuchni śródziemnomorskiej.