Przed zmianami łodzianie mogli kojarzyć ten lokal pod nazwą zaParowani. Po krótkiej przerwie znów otworzył on swoje drzwi i serwuje azjatyckie przysmaki w nieco odświeżonych wnętrzach.
Do wyboru do koloru
W karcie oczywiście królują pierożki – od jiaozi na mące pszennej, ha cao na mące ryżowej, po xiao long bao wypełnione farszem i bulionem. Te pierwsze znajdziemy w 11 wersjach. Nadziane są m.in. kurczakiem hoisin, wołowiną z chilli czy kaczką z pomarańczami. Dla wegetarian przewidziano opcję ze szpinakiem i serem, a dla wegan dwa warianty – z grzybami, tofu i ciecierzycą oraz z soczewicą, cukinią i marchewką. Pierożki ha cao zjemy z krewetkami i pędami bambusa oraz warzywami, fasolą mung i kasztanami wodnymi. Sakiewki xiao long bao serwowane są również w dwóch wersjach: z wieprzowiną lub wołowiną.
A co z puchatymi parowanymi bułeczkami? Też są! W formie drożdżowych baozi oraz bao. Trzeba wspomnieć także o zupach. Kucharze przygotowali pięć propozycji, a wśród nich tom yum, dashi i miso. Warto dobrze zaplanować swoje wizyty, aby spróbować jak największej liczby smaków.
Z dowozem pod drzwi
Osoby, które wolą cieszyć się pierożkami w domowym zaciszu, mogą zamówić dania z dostawą przez stronę: dimsumbar.pl. Smacznego!