Niebieski Ogród w restauracji U Milscha. To wegański raj w bajecznym ogrodzie

Drzewa, zielone krzewy, kwiaty i zioła rosnące w donicach oraz klimatyczne dekoracje sprawiają, że podwórko restauracji U Milscha (ul. Łąkowa 21) to raj dla osób poszukujących oddechu od miejskiego zgiełku. To właśnie w nim od 2 lat prowadzony jest projekt „Niebieski Ogród”, który polega na tym, że na oczach gości restauracji szykowane są wegetariańskie i wegańskie dania w duchu zero waste. Co ciekawe, można zjeść nawet naczynia, w których serwowane są potrawy.

fot. U Milscha
To wegański raj w bajecznym ogrodzie
7 zdjęć
fot. U Milscha
fot. U Milscha
fot. U Milscha
fot. U Milscha
fot. U Milscha
ZOBACZ
ZDJĘCIA (7)

Tegoroczna edycja „Niebieskiego Ogrodu” wystartowała. Oznacza to, że goście mogą wybierać swoje zamówienia z sezonowej karty z wegepozycjami, które zmieniają się co ok. 2 tygodnie. Dania przygotowywane są ze świeżych, lokalnych składników na biodegradowalnych i jadalnych talerzach. 

Biesiada pod chmurką

Hummusy, pasty, dania z grilla to pozycje, których przez całe lato w menu nie zabraknie. Jeśli podczas jednej wizyty nie uda nam się zjeść wszystkich smakołyków, możemy zabrać je w słoikach do domu.

Cyklicznie w letniej kuchni restauracji U Milscha odbywają się warsztaty i pokazy kulinarne, podczas których goście specjalni prezentują swoje umiejętności, serwując wegepotrawy. Najbliższe takie spotkanie odbędzie się 22 lipca o godz. 17:00. Oprócz warsztatów można liczyć również na kulinarne pogawędki, degustacje i muzykę na żywo. Wstęp jest wolny.

ZOBACZ TAKŻE