Nowa śniadaniownia w Łodzi. Bułkę przez Bibułkę to modne miejsce prosto z Warszawy [ZDJĘCIA]

Bułkę przez Bibułkę to jedna z najpopularniejszych sieci śniadaniowni w Warszawie, która od ponad dekady nieprzerwanie serwuje wyjątkowe śniadania, kawę i prosecco. Teraz otworzyła swój szósty lokal, tym razem w łódzkiej Fuzji.

Bułkę przez bibułkę Łódź Fuzja
Bułkę przez Bibułkę, FOT. PATRYK GRĄDYS
7 zdjęć
Bułkę przez bibułkę Łódź Fuzja
Bułkę przez bibułkę Łódź Fuzja
Bułkę przez bibułkę Łódź Fuzja
Bułkę przez bibułkę Łódź Fuzja
Bułkę przez bibułkę Łódź Fuzja
ZOBACZ
ZDJĘCIA (7)

Markę założyli Ola i Jacek Dojnikowscy, którzy w 2012 r. otworzyli pierwszy, niewielki lokal na warszawskim Mokotowie. Bułkę przez Bibułkę to miejsce stworzone dla każdego, kto chce rozpocząć dzień w miłej atmosferze przy ulubionym posiłku. Goście mogą zamówić popularne śniadaniowe pozycje przez cały dzień i jeść je w towarzystwie kawy na bazie ziaren z palarni PRASKA lub prosecco, którego selekcją właściciele zajmują się osobiście.

Menu to śniadaniowa klasyka, która świetnie sprawdza się również jako lunch czy kolacja. W ofercie znajdują się również opcje dla wegetarian i wegan, ponieważ filozofią marki jest otwartość na potrzeby różnych gości.

Łódzki lokal w Fuzji, w jednym z historycznych budynków po dawnych zakładach włókienniczych Karola Scheiblera, zajął 180 mkw.

ZOBACZ TAKŻE