Restauracje w Manufakturze otulają jesiennymi smakami. Na jakie dania się wybrać?

Śliwkowo-jabłkowe desery, kremy z dyni, a także aromatyczne grzyby – to tylko kilka propozycji, które można znaleźć w jesiennych menu wybranych restauracji na rynku Manufaktury. Jesieniary, nie zwlekajcie!

Restauracje w Manufakturze otulają jesiennymi smakami
Restauracje w Manufakturze otulają jesiennymi smakami – La Vende
8 zdjęć
Restauracje w Manufakturze otulają jesiennymi smakami
Restauracje w Manufakturze otulają jesiennymi smakami
Restauracje w Manufakturze otulają jesiennymi smakami
Restauracje w Manufakturze otulają jesiennymi smakami
Restauracje w Manufakturze otulają jesiennymi smakami
ZOBACZ
ZDJĘCIA (8)

W La Vende fani jesiennych smaków odkryją dynię w różnorodnych, często zaskakujących połączeniach. Począwszy od rozgrzewających krewetek w sosie śmietanowo-dyniowym z curry i chili (47 zł) i kremu z dyni z sokiem z pomarańczy i balsamico (26 zł), po sałatkę dyniową z kaczką (48 zł) oraz dania mączne – pierogi dyniowe (34 zł), gnocchi z kawałkami kaczki kozim serem i dynią (49 zł), a także ciasto dyniowe przekładane pomarańczą (26 zł).

W Polce czekają bardziej tradycyjne, ale uwielbiane przez wielu dania, m.in. barszcz ukraiński (26 zł), pierś z kaczki na puree z kasztanów i pietruszki (75 zł), a na deser… śliwki zapiekane pod owsianą kruszonką (34 zł), oczywiście w towarzystwie kremowych lodów.

Szpulka zaprasza na jesienne specjały m.in. na krem z dyni podkręcony aromatycznym chorizo, polędwiczkę wieprzową na puree z dyni, krem z borowika, a także makaronowe specjały, np. z polędwiczką wieprzową i borowikami.

Fani kuchni roślinnej mogą pewnym krokiem udać się do restauracji Zielona. Tam spróbują kremu z kalafiora z topinamburem (22 zł), burgera z pieczoną dynią i aromatycznym camembertem (44 zł) czy rolady grzybowej z sosem tymiankowym (46 zł).

ZOBACZ TAKŻE