Restauracje w Manufakturze serwują szparagi. Pośpiesz się, bo sezon szybko się kończy!

Sezon na szparagi w pełni. Z tej okazji restauracje Manufaktury przygotowały dla łodzian specjalne, wiosenne menu. Na co możemy liczyć?

Restauracje w Manufakturze serwują szparagi
Restauracje w Manufakturze serwują szparagi – Bawełna
5 zdjęć
Restauracje w Manufakturze serwują szparagi
Restauracje w Manufakturze serwują szparagi
Restauracje w Manufakturze serwują szparagi
Restauracje w Manufakturze serwują szparagi
ZOBACZ
ZDJĘCIA (5)

Szparagożercy mają w czym wybierać. Osiem restauracji na rynku przygotowało łącznie aż 29 propozycji. Sezonowe dania ze szparagami będą dostępne do 31 maja.

Al Dente – Pasta & Bąble Bar
We włoskiej restauracji przygotowano tagliatelle ze szparagami, prosciutto crudo, szpinakiem i mascarpone lub gnocchi z bazyliowym pesto. Jest też pizza i sałatka.

Anatewka

Szef kuchni serwuje trzy dania ze szparagami: przystawkę z łososiem, krem z prażonymi migdałami oraz stek wołowy w towarzystwie krewetek i puree pietruszkowego.

Bawełna

Kuchnia Bawełny przygotowała aż siedem dań. Zaczynając od szparagów smażonych na maśle, pizzy z kozim serem, tagliatelle z szynką parmeńską po eskalopki cielęce.

Bierhalle

W Bierhalle znajdziemy szparagi na trzy sposoby. W postaci białego kremu z chrupiącym jarmużem, z jajkiem poche oraz z sandaczem podanym z tymiankowo-czosnkowym puree.

La Vende

W La Vende możemy liczyć na sałatkę z jajkiem poche, zielone risotto oraz tagliatelle z krewetkami.

Manuarte

Kuchnia Manuarte przygotowała eleganckie danie – przegrzebek z komosą ryżową, chorizo i majonezem lubczykowym.

Sphinx

Wśród szparagowych dań znajdziemy smażonego labraksa z plackiem warzywnym, tagliatelle, stek z angusa oraz shoarmę z sosem serowym.

Zielona

Wegetariańska restauracja serwuje krem z białych warzyw, stek z kalafiora oraz wiosenną sałatkę z truskawkami.

ZOBACZ TAKŻE