Restaurant Week w Łodzi wystartował. Nie czekaj i zarezerwuj stolik! [ZDJĘCIA]

Wystartowała jesienna edycja Restaurant Week. Pierwsi goście mają już za sobą nowe, kulinarne doświadczenia. Ci, którzy jeszcze nie zdążyli zarezerwować stolika w łódzkich restauracjach, mają jeszcze czas do 12 listopada.

Restaurant Week w Łodzi wystartował
Restaurant Week w Łodzi wystartował
6 zdjęć
Restaurant Week w Łodzi wystartował
Restaurant Week w Łodzi wystartował
Restaurant Week w Łodzi wystartował
Restaurant Week w Łodzi wystartował
Restaurant Week w Łodzi wystartował
ZOBACZ
ZDJĘCIA (6)

Jest sezonowo, aromatycznie i zgodnie z ideą #FoodSmelllsGood. W festiwalowych daniach znajdziemy zarówno grzyby, jesienne warzywa, jak i szeroki wybór owoców morza oraz mięs.

Na liście niemal 25 lokali z Łodzi i okolic, biorących udział w Restaurant Week, są m.in. Fatamorgana, Farma Bii, Ferwor, Hamra, Montag, Le Petit Paris, Santorini Restaurant czy Trattoria Bandiera Italiana. Aż 10 z nich zadebiutuje podczas tegorocznej edycji.

Restauracja Montag przygotowała np. warzywne ragout z ziemniaków, pieczarek, pieczonej papryki, cukinii z ziołowym twarogiem z ekologicznego mleka i wędzoną pianą serową, a Le Petit Paris – grzyby leśne i smardze w papilotach oraz krem cytrynowy z espumą z lawendy.

Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie https://restaurantweek.pl/.

ZOBACZ TAKŻE