Szkolenie obejmuje wykład dietetyczki, farmaceutki i trenerki odżywiania Anny Piasek, dzięki któremu uczestnicy poznają procesy żywienia i dowiedzą się, co należy jeść w trakcie choroby.
W części praktycznej obecni na warsztatach nauczą się przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki składające się na całodniowe menu oparte o dania na bazie drobiu, ryb i warzyw. Wiedzą w tym zakresie podzieli się Amedeo Piovesan – były szef kuchni i współwłaściciel włoskiej restauracji Esseza Italiana w Łodzi. Od wielu lat kultywuje i studiuje kuchnię, w szczególności tradycyjną włoską. Współpracownik i autor receptur i artykułów dla czasopisma „Gazzetta Italia”, zwycięzca konkursu Contest Oro 2016, w 2016 r. nominowany ambasadorem kuchni włoskiej przez „Chef & Maitre”.
Szkoła zapewnia uczestnikom dostęp do profesjonalnej kuchni wyposażonej w potrzebny sprzęt (np. fartuch na czas szkolenia) oraz surowce, a także skrypty z recepturami.
Warsztaty odbędę się w siedzibie Ashanti przy ul. Sienkiewicza 82/84. Rezerwacje miejsc na warsztaty na stronie: www.sklep.ashanti.pl/zdrowie-na-talerzu,3,578,1670