Zawekowany pasztet z gęsi zdobył złoty medal imprezy, a wyróżnieniem nagrodzono też łódzką zalewajkę z podgrzybkami. Są to dania kucharzy popularnych łódzkich restauracji: Bawełna, Szpulka oraz Len i Bawełna.
Wekownia konceptem grupy Bawełna
Od 2014 r. restauracja Bawełna raczy swoich gości potrawami kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej. Z czasem „bawełniana” rodzina powiększyła się o bistro Szpulka z kuchnią z całego świata oraz restaurację Len i Bawełna, w której mamy do czynienia z synergią kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Pandemia COVID-19 zmusiła lokale do poważnych ograniczeń w standardowym działaniu. Wtedy narodziła się Wekownia – wytwórnia rzemieślniczych weków z gotowymi daniami autorstwa szefów kuchni lokali grupy Bawełna. Słoikowane przysmaki szybko zyskały uznanie, a dzięki sprzedaży internetowej trafiają do klientów nie tylko w całej Polsce, ale też za granicą.