Rajskie Jadło
Znana z tradycyjnej, polskiej kuchni restauracja Rajskie Jadło przeszła niedawno dużą metamorfozę – zmieniło się nie tylko wnętrze lokalu, ale także cała karta menu. Od teraz znajdziemy tu również śniadania m.in. jajecznicę na boczku, twarożki czy grillowane frankfurterki. Codziennie w godz. 9:00–12:00.
Zielona
Wegetariańskie i wegańskie przepisy kucharzy podbiły już niejedno serce. W ofercie śniadaniowej znajdują się m.in. francuski omlet z twarogiem i mixem owoców, burrito z wędzonym tofu czy tofucznica z seitanem. Od poniedziałku do piątku w godz. 10:00–12:00, w weekendy w godz. 10:00–13:00.
Szpulka
Kucharze Szpulki jako jedni z pierwszych w Manufakturze wprowadzili ofertę śniadaniową. Na ranne ptaszki czekają m.in. fritatty z szynką i kozim serem, tosty, jajecznica na maśle czy puszysty omlet Dutch Baby. Od poniedziałku do piątku w godz. 8:30–12:00, a w weekendy w godz. 9:00–12:00.
Manuarte
A może kubańska uczta? Kucharze Manuarte ugoszczą łodzian oryginalnymi śniadaniami. Przygotowali m.in. grillowaną ciabattę z chorizo, tortille la redona z fetą, a także omlet wytrawny z szynką dojrzewającą i pieczarkami. Codziennie w godz. 10:00–13:00.
La Vende
W La Vende znajdziemy siedem propozycji. To zdecydowanie opcje na duży głód. Aromatyczna szakszuka, domowa jajecznica, naleśniki czy omlety zaspokoją głód najwybredniejszego śniadaniożercy.