wróć do artykułu
4 / 6
Co zrobić z resztkami jedzenia, które zostało po świętach? [PORADNIK]
Co zrobić z resztek owoców i warzyw?
Koktajl to świetny pomysł na śniadanie. Sprawdzą się tutaj owoce takie jak banany, mango, gruszki, ananasy lub pomarańcze. Wystarczy dodać do nich szklankę mleka lub jogurtu i zblendować. Jabłka i gruszki można natomiast zapiec pod kruszonką. Z warzyw można zrobić natomiast farsz do naleśników albo pastę do chleba. Wystarczy zetrzeć je i podsmażyć na oliwie z dodatkiem ulubionych przypraw i koncentratu pomidorowego, a następnie połączyć z ugotowaną kaszą jaglaną i zblendować.
Koktajl to świetny pomysł na śniadanie. Sprawdzą się tutaj owoce takie jak banany, mango, gruszki, ananasy lub pomarańcze. Wystarczy dodać do nich szklankę mleka lub jogurtu i zblendować. Jabłka i gruszki można natomiast zapiec pod kruszonką. Z warzyw można zrobić natomiast farsz do naleśników albo pastę do chleba. Wystarczy zetrzeć je i podsmażyć na oliwie z dodatkiem ulubionych przypraw i koncentratu pomidorowego, a następnie połączyć z ugotowaną kaszą jaglaną i zblendować.