– W naszym menu króluje kuchnia polska, choć czasem zdarzają się od niej odstępstwa – mówi Marcin Chudzik. – Dania przygotowywane są według receptur szefowej kuchni, Urszuli Krychniak, zdobywczyni wielu nagród i wyróżnień w konkursach kulinarnych.
W karcie znajdziemy śniadania, a szczególną uwagę warto zwrócić na góralskie propozycje z pieczonym serem i żurawiną oraz wegetariańskie z pieczoną papryką i awokado. W ciągu dnia na mniejszy głód polecane są minilunche, np. pierogi w rosole lub kaszanka z konfiturą z czerwonej cebuli na pieczywie własnego wypieku. Nie zabraknie również czegoś dla osób z większym apetytem.
– Z okazji Dnia Zalewajki (15 marca) przygotowaliśmy naszą wersję regionalnego dania na naturalnym zakwasie wyrabianym w Bela Ciao. Zupa jest już dostępna w menu, a można jeść ją codziennie, od samego rana – dodaje właściciel.