Łódź.pl

Delikatesy Gorącej Kiełbasiarni. Miejsce nie tylko dla mięsożerców! [ZDJĘCIA]

Biało-niebieski lokal Gorącej Kiełbasiarni wpisał się już na stałe w krajobraz łódzkich Bałut. Jego sukces potwierdzają licznie przybywający tu goście oraz… delikatesy, dzięki którym można zabrać do domu jeszcze więcej ulubionych wędlin i dodatków.

delikatesy kiełbasiane
Delikatesy Gorącej Kiełbasiarni, mat. pras.
10 фотоs
delikatesy kiełbasiane
delikatesy kiełbasiane
delikatesy kiełbasiane
delikatesy kiełbasiane
delikatesy kiełbasiane
ДИВІТЬСЯ
ФОТО (10)

Kilka miesięcy temu Gorąca Kiełbasiarnia świętowała swoje 10. urodziny. Ale czy wszyscy pamiętają jak to wszystko się zaczęło?

Odważny pomysł Magdy Gessler

Ekipa „Kuchennych Rewolucji” zawitała do małej restauracji na łódzkich Bałutach we wrześniu 2013 r. – ponad 10 lat temu. Na jakie dania mogli liczyć tam łodzianie przed metamorfozą? Klasyki kuchni domowej, często goszczące na stołach Polaków – bigos, schabowe czy fasolka po bretońsku. To jednak było za mało. Z pomocą przybyła Magda Gessler, która zmieniła to miejsce w Gorącą Kiełbasiarnię. Po programie do lokalu tłumnie przychodzili łodzianie (i nie tylko) i tak zostało do dziś.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ