Łódź.pl

Festiwal Smakujemy Niepodległość w Łodzi. Spróbuj wyjątkowych dań z gęsi, kaczek, przepiórek i perliczek

Łódź po raz kolejny zaprasza na kulinarną ucztę! W piątek, 7 listopada wystartowała dziesiąta edycja Festiwalu Dobrego Smaku pod hasłem Smakujemy Niepodległość, która potrwa do środy, 12 listopada. To idealna okazja, aby w restauracjach w Łodzi zasmakować fuzji współczesnej kuchni ze smakami tradycji.

Festiwal kulinarny Świętujemy Niepodległość
Festiwal Świętujemy Niepodległość. Gęś w restauracji Otwarte Drzwi / fot. lodz.festiwaldobregosmaku.eu
6 фотоs
Festiwal kulinarny Świętujemy Niepodległość
Festiwal kulinarny Świętujemy Niepodległość
Festiwal kulinarny Świętujemy Niepodległość
Festiwal kulinarny Świętujemy Niepodległość
Festiwal kulinarny Świętujemy Niepodległość
ДИВІТЬСЯ
ФОТО (6)

Ucztę możemy zacząć od pierogów z gęsiną, dań z przepiórek czy perliczek. Przez sześć dni blisko 20 restauracji w Łodzi zaprezentuje autorskie menu oparte na staropolskich przepisach. W ofercie znajdą się zarówno klasyczne receptury, jak i nowoczesne interpretacje polskiej kuchni – to prawdziwa okazja, by spróbować najlepszego jedzenia w Łodzi. 

  • ZOBACZ TAKŻE: Czy hōjicha zastąpi matchę? Sprawdź, czym jest i gdzie wypić ją w Łodzi

Gęsina w Łodzi smakuje najlepiej

Festiwal Dobrego Smaku to jedno z najstarszych wydarzeń kulinarnych w regionie. Od dekady łączy smak, historię i twórczość kucharzy, zachęcając mieszkańców do wspólnego celebrowania przy stole.

Sprawdź pełną listę restauracji i festiwalowe menu na stronie: www.lodz.festiwaldobregosmaku.eu/

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ