Tegoroczna edycja „Niebieskiego Ogrodu” wystartowała. Oznacza to, że goście mogą wybierać swoje zamówienia z sezonowej karty z wegepozycjami, które zmieniają się co ok. 2 tygodnie. Dania przygotowywane są ze świeżych, lokalnych składników na biodegradowalnych i jadalnych talerzach.
Biesiada pod chmurką
Hummusy, pasty, dania z grilla to pozycje, których przez całe lato w menu nie zabraknie. Jeśli podczas jednej wizyty nie uda nam się zjeść wszystkich smakołyków, możemy zabrać je w słoikach do domu.
Cyklicznie w letniej kuchni restauracji U Milscha odbywają się warsztaty i pokazy kulinarne, podczas których goście specjalni prezentują swoje umiejętności, serwując wegepotrawy. Najbliższe takie spotkanie odbędzie się 22 lipca o godz. 17:00. Oprócz warsztatów można liczyć również na kulinarne pogawędki, degustacje i muzykę na żywo. Wstęp jest wolny.