Szefem kuchni jest Michał Bartczak, który swoje doświadczenie zdobywał przez 11 lat pracując w najlepszych łódzkich hotelach. Przeszedł przez wszystkie stanowiska od młodszego kucharza po szefa kuchni. Uważa, że każda z kuchni świata jest inspirująca, jednak najbliższa jest mu filozofia skandynawska. Na talerzu lubi prostotę, woli użyć kilku uzupełniających się składników niż wielu niekomplementarnych. Często sięga po dzikie zioła i rośliny. Jego zastępcą jest Tomasz Janczewski. Swoje umiejętności doskonalił m.in. w restauracji hotelu Andel’s, Kamienicy nr 6 oraz Restauracji Alpejskiej.
Czego możemy się spodziewać?
Skosztujemy w niej zarówno łódzkiej zalewajki w nowej odsłonie, jak i zupę homarową. To tu znajdziemy wieprzowinę przygotowaną z rasy Ibérico, łososia Label Rouge, jesiotra syberyjskiego czy pierś kaczki Barbarie. Jej założyciele nie zapominają również o wegetarianach, weganach oraz fanach owoców morza i deserów.