W wydarzeniu weźmie udział 30 polskich wystawców, m.in. z województw małopolskiego, dolnośląskiego, mazowieckiego, lubuskiego i zachodniopomorskiego. Nie zabraknie też reprezentacji z łódzkiego! Każde stoisko zaprezentuje własne produkty, a wśród nich znajdą się napitki musujące, białe, czerwone, różowe, wytrawne, słodkie, biodynamiczne, a także cydry i miody pitne.
Dobre jedzenie? Oczywiście!
Na festiwalu pojawią się gospodarze z własnoręcznie wyrabianymi serami (kozimi i krowimi), pieczywem czy oliwami. Przy ul. Proletariackiej 21/23 zaparkuje food truck z burgerami od Gastromachiny. Podczas wydarzenia dostępna będzie też oferta dla kawoszy – wystawcą będzie palarnia Asteria.
Zasady są proste
Dostępne są trzy rodzaje wejściówek: za 60 zł z opaską czerwoną dostaniemy książeczkę, mapkę i trzy żetony, za 70 zł z opaską zieloną dostaniemy do tego pamiątkowy kieliszek z grawerunkiem. Wejściówka za 15 zł upoważnia jedynie do wejścia na teren festiwalu (opcja dla osób niepijących). Wszystkie przekąski i potrawy będą płatne u wystawców. Start imprezy jest zaplanowany na godz. 14:00.