Bar Polska Klucha powstał w 2017 r. z inicjatywy córki Beaty Błaszczyk.
– Jestem kucharką i odkąd pamiętam uwielbiam gotować. Do otworzenia lokalu namówiła mnie córka, za co jestem jej bardzo wdzięczna – podkreśla właścicielka. Kuchnia opiera się o tradycyjne polskie potrawy i produkty mączne. – Sztandarowym daniem są u nas pierogi. Nie stosujemy żadnych konserwantów, bazujemy na ziołach i naturalnych przyprawach. Składniki niezbędne do przygotowania dań pozyskujemy od lokalnych producentów – tłumaczy pani Beata.
Rodzinna receptura
Miłość do gotowania pani Beaty zrodziła się dzięki wspólnemu kucharzeniu w domu rodzinnym.
– Pierogi w naszej rodzinie od zawsze stanowiły bardzo wyjątkowe danie. Ich lepienie łączy się u nas z tradycjami rodzinnymi. Jako dziecko robiłam je zawsze z mamą i babcią. To one zaszczepiły we mnie tę pasję – wyjaśnia kucharka i właścicielka restauracji. – Przepis na ciasto pochodzi z domowej receptury, natomiast farsze komponuję sama.