Restauracja Polska Klucha. Kuchnia jak u mamy, która ściąga gości z całej Łodzi [ZDJĘCIA]

Od siedmiu lat Beata Błaszczyk razem z córką prowadzą restaurację przy ul. Rzgowskiej w Łodzi. Tradycyjne polskie potrawy ściągają do lokalu gości z drugiego końca miasta. Za sukcesem Polskiej Kluchy stoi praca właścicielek, które wkładają w to całe serce, oraz rodzinna atmosfera tego miejsca.

Restauracja Polska Klucha przy ul. Rzgowskiej 53
Restauracja Polska Klucha przy ul. Rzgowskiej 53
15 фотоs
Restauracja Polska Klucha przy ul. Rzgowskiej 53
Restauracja Polska Klucha przy ul. Rzgowskiej 53
Restauracja Polska Klucha przy ul. Rzgowskiej 53
Restauracja Polska Klucha przy ul. Rzgowskiej 53
Restauracja Polska Klucha przy ul. Rzgowskiej 53
ДИВІТЬСЯ
ФОТО (15)

Bar Polska Klucha powstał w 2017 r. z inicjatywy córki Beaty Błaszczyk. 

– Jestem kucharką i odkąd pamiętam uwielbiam gotować. Do otworzenia lokalu namówiła mnie córka, za co jestem jej bardzo wdzięczna – podkreśla właścicielka. Kuchnia opiera się o tradycyjne polskie potrawy i produkty mączne. – Sztandarowym daniem są u nas pierogi. Nie stosujemy żadnych konserwantów, bazujemy na ziołach i naturalnych przyprawach. Składniki niezbędne do przygotowania dań pozyskujemy od lokalnych producentów – tłumaczy pani Beata.

Rodzinna receptura

Miłość do gotowania pani Beaty zrodziła się dzięki wspólnemu kucharzeniu w domu rodzinnym. 

– Pierogi w naszej rodzinie od zawsze stanowiły bardzo wyjątkowe danie. Ich lepienie łączy się u nas z tradycjami rodzinnymi. Jako dziecko robiłam je zawsze z mamą i babcią. To one zaszczepiły we mnie tę pasję – wyjaśnia kucharka i właścicielka restauracji. –  Przepis na ciasto pochodzi z domowej receptury, natomiast farsze komponuję sama. 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ