Pierwotnie zakładano, że jesienna edycja Restaurant Week zakończy się 26 września, lecz organizatorzy wydłużyli ten czas do 3 października. To dodatkowy tydzień na sprawdzenie, co specjalnie na tę okazję przygotowali szefowie łódzkich restauracji.
Festiwal to dobra okazja, aby odwiedzić nowe miejsca i spróbować zaskakujących połączeń smaków. Wśród mięsnych i wegetariańskich menu znajdziemy m.in. dania z dziczyzną, ryżowe burgery z kimchi, cepeliny z czarną soczewicą oraz panna cottę z pomarańczy i rokitnika. Każdy zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru dostępny jest w specjalnej cenie 59 zł. Dla pełnoletnich gości przygotowano niespodziankę – alkoholowy drink.
Festiwalowa propozycja restauracji Heksagon
Wydarzenie ma zasięg ogólnopolski, dzięki czemu jego uczestnicy nie tylko wesprą restauracje w ich bieżącej działalności, ale pozwolą im również zebrać środki na wypadek kolejnego zamknięcia. To jedno z wielu działań RestaurantClub, organizatora festiwalu na rzecz ocalenia restauracji lokalnych.
Miejsca można rezerwować za pośrednictwem aplikacji<link https://app.rclb.pl/> app.rclb.pl</link> oraz na stronie<link http://www.restaurantweek.pl/> www.restaurantweek.pl</link>. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu.