Restaurant Week przedłużony. Dodatkowy tydzień na rezerwację stolika

Dobra wiadomość czeka na wszystkich, którzy nie zdążyli jeszcze zarezerwować stolika na degustacyjną kolację podczas trwającego festiwalu kulinarnego Restaurant Week. Entuzjaści dobrego jedzenia zyskali dodatkowy tydzień na decyzję, którą restaurację wybrać.

fot. mat pras. Restaurant Week
Kolejny tydzień na rezerwację stolika
2 zdjęcia
fot. mat pras. Restaurant Week
fot. mat pras. Restaurant Week
ZOBACZ
ZDJĘCIA (2)

Pierwotnie zakładano, że jesienna edycja Restaurant Week zakończy się 26 września, lecz organizatorzy wydłużyli ten czas do 3 października. To dodatkowy tydzień na sprawdzenie, co specjalnie na tę okazję przygotowali szefowie łódzkich restauracji. 

Festiwal to dobra okazja, aby odwiedzić nowe miejsca i spróbować zaskakujących połączeń smaków. Wśród mięsnych i wegetariańskich menu znajdziemy m.in. dania z dziczyzną, ryżowe burgery z kimchi, cepeliny z czarną soczewicą oraz panna cottę z pomarańczy i rokitnika. Każdy zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru dostępny jest w specjalnej cenie 59 zł. Dla pełnoletnich gości przygotowano niespodziankę – alkoholowy drink.

Festiwalowa propozycja restauracji Heksagon

Wydarzenie ma zasięg ogólnopolski, dzięki czemu jego uczestnicy nie tylko wesprą restauracje w ich bieżącej działalności, ale pozwolą im również zebrać środki na wypadek kolejnego zamknięcia. To jedno z wielu działań RestaurantClub, organizatora festiwalu na rzecz ocalenia restauracji lokalnych.

Miejsca można rezerwować za pośrednictwem aplikacji<link https://app.rclb.pl/> app.rclb.pl</link> oraz na stronie<link http://www.restaurantweek.pl/> www.restaurantweek.pl</link>. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu.

ZOBACZ TAKŻE