El Buos stacjonarnie. Znane buły z szarpanym mięsem dostępne na Teofilowie

Stali bywalcy zlotów food trucków w Łodzi doskonale znają knajpę na kółkach El Buos. Po ich maślane buły z szarpanym mięsem ustawiały się kolejki. Na szczęście od niedawna słynne burgery są dostępne również stacjonarnie, na Teofilowie.

El Buos stacjonarnie, Teofilów, Łódź, foodtruck
El Buos stacjonarnie. Znane buły z szarpaną wieprzowiną dostępne na Teofilowie / fot. El Buos
9 zdjęć
El Buos stacjonarnie, Teofilów, Łódź, foodtruck
El Buos stacjonarnie, Teofilów, Łódź, foodtruck
El Buos stacjonarnie, Teofilów, Łódź, foodtruck
El Buos stacjonarnie, Teofilów, Łódź, foodtruck
El Buos stacjonarnie, Teofilów, Łódź, foodtruck
ZOBACZ
ZDJĘCIA (9)

Komu z mięsożerców nie śniły się po nocach specjały z czarnego food trucka, niech pierwszy rzuci kamieniem. Jeśli tęsknicie również za atmosferą jedzenia na świeżym powietrzu, to lokal El Buos (ul. Łubinowa 54A) pomoże Wam przetrwać zimne tygodnie do wiosny i do pierwszych kulinarnych festiwali.

W lokalu, w wolnostojącym budynku przy skrzyżowaniu z ul. Traktorową, dostępne są dwie sale. Jedna jest przeznaczona do codziennych wizyt, a w drugiej można zorganizować przyjęcie do 25 osób. Jest przytulnie, łódzko i nieco industrialnie.

Od czego zacząć w El Buos?

W menu znajdziemy coś na mniejszy i większy apetyt. Warto zacząć od przystawek, czyli krewetek w chrupiącej tempurze, grzanek z grillowanym bakłażanem czy paprykowo-serowych kąsków. W karcie znajdziemy również godną uwagi kategorię – maślane kąski. To maślany chleb wypełniony pastą: z tuńczyka, szarpanego kurczaka lub krewetek w tempurze.

Przejdźmy do rzeczy…

Większy głód zaspokoją załadowane frytki lub słynne burgery. Ziemniaki do wyboru z szarpanym mięsem (kurczak, wieprzowina i wołowina) lub wędzonym twarogiem, a burgery są dostępne w ośmiu wariantach. Najpierw wybieramy ulubioną kompozycję dodatków, następnie pieczywo i mięso.

Halo, czy jest coś wege?

Pod tym względem menu jest ubogie, ale coś się znajdzie. Dwa burgery: jeden z grillowanym bakłażanem, drugi z grillowanym tempehem, oraz wspomniane wcześniej frytki z twarogiem. Plus za kraftowe piwa i wypiekane na miejscu desery. Obecnie na obiad możemy przyjść tutaj w weekendy. W piątki od godz. 16:00 do 21:00, soboty w godz. 12:00–22:00, a w niedziele od godz. 12:00 do 18:00.

ZOBACZ TAKŻE